Bergqvist: Kultur- och evenemangsbranschen behöver komma igång och få stöd!

03.06.2021 kl. 12:29
– Det är många av oss som väntar på att få gå på teater, konserter och olika sorters evenemang igen. Men för att vi ska kunna besöka dessa evenemang behövs yrkesmänniskorna som jobbar för att förverkliga dem. För att inte gå miste om all yrkeskunskap som finns inom kultur- och evenemangsbranschen måste branschen nu få stöd.

Det här poängterade riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) vid kultur- och evenemangsbranschens demonstration framför Riksdagshuset på torsdag. Bergqvist förstår branschens oro och önskar att verksamheten skulle komma igång igen så fort som möjligt.

– Restriktioner är undantag och kan inte längre på samma sätt motiveras med att säkra människors liv och hälsa i och med att över hälften av finländarna redan vaccinerats. Nu är det hög tid att lyssna till branschens nödrop och stöda kulturen, säger Bergqvist.

Kultur- och evenemangsbranschen efterlyser även bättre förutsättningar för branschen, bättre socialskydd och en tryggad ställning för frilansare. 

– Problemet är att många ser kulturarbete som en hobby och inte ett yrke. Att få utöva sitt yrke är en grundläggande rättighet och det gäller även hela kultur- och evenemangsbranschen, säger Bergqvist.

Sandra Bergqvist