Bergqvist vill fortsätta som vice ordförande för SFP

13.08.2020 kl. 20:25
Svenska folkpartiets vice ordförande, riksdagsledamot Sandra Bergqvist, ställer upp för omval på partidagen i Vanda i september.

Svenska folkpartiets vice ordförande, riksdagsledamot Sandra Bergqvist, ställer upp för omval på partidagen i Vanda i september.

– Det skrämmer mig att se hur högerpopulismen bubblar under ytan i samhället. Nu om någonsin behöver vi röster som står upp för människors lika värde, liberalism och våra grundläggande rättigheter. SFP är ett parti som står upp för dessa värderingar, också då landet är i kris, och därför vill jag gärna fortsätta jobba för dessa viktiga frågor som SFP:s vice ordförande, säger Bergqvist.

Vårens coronaepidemi har förutom förändrat diskussionsklimatet även försvårat landets ekonomiska situation ytterligare.

– Dagens Finland står inför ett verkligt eldprov. Vi behöver ett stimulansprogram och mångsidiga sysselsättningsåtgärder för att få ekonomin att rulla igen. Jag vill se en mer flexibel arbetsmarknad och en hållbar ekonomisk politik som vi har råd med, säger Bergqvist.

Bergqvist har fungerat som SFP:s vice ordförande sedan 2017 och valdes till riksdagsledamot från Egentliga Finland i april 2019. SFP:s partidag ordnas i år i Vanda den 26 september.

Sandra Bergqvist