Senoirrådgivning ska vara lika självklart som barnrådgivning!

28.03.2019 kl. 15:24
I många kommuner finns det olika former av seniorrådgivningar. En del mer omfattande, andra mindre. Jag tror starkt på den positiva effekt som rätt form av senoirrådgivning har.

Senoirrådgivning ska vara lika självklart som barnrådgivning!

Som mamma till tre barn har jag under de senaste åren fått ta del av den alldeles fantastiska barn- och mödrarådgivningen som vi har i Finland. Det är en stor trygghet att veta att det alltid finns en person man kan vända sig till då man har frågor och funderingar under graviditeten eller under småbarnsåren.

I många kommuner finns det olika former av seniorrådgivningar. En del mer omfattande, andra mindre. Jag tror starkt på den positiva effekt som rätt form av senoirrådgivning har. Alla former av lågtröskelverksamhet och preventivt arbete som hjälper och stöder, är värt att satsa på.

Jag vill att seniorrådgivning ska vara lika självklart som barn- och mödrarådgivning. Att få hjälp, råd och stöd då kroppen förändras och fysiken blir annorlunda kan ge en stor trygghet i vardagen. Den tryggheten ska vara självklar också för de som åldras.

 

Sandra Bergqvist

SFP:s vice ordförande

Riksdagsvalskandidat

 

 

 

Sandra Bergqvist