SFP - ja till diskussion, nej till billig kohandel

04.05.2018 kl. 11:51
INSÄNDARE - SDP:s Kyösti Kurvinen frågar sig i ÅU 3.5.2018 om SFP är villiga att förhandla med statsminister Sipilä när det gäller vård- och landskapsreformen.
Svaret är enkelt. Ett ansvarstagande och konstruktivt parti som SFP är alltid villiga att lyssna och diskutera.

SFP - ja till diskussion, nej till billig kohandel

 

SDP:s Kyösti Kurvinen frågar sig i ÅU 3.5.2018 om SFP är villiga att förhandla med statsminister Sipilä när det gäller vård- och landskapsreformen.

Svaret är enkelt. Ett ansvarstagande och konstruktivt parti som SFP är alltid villiga att lyssna och diskutera. Det har vi en lång och fruktbar erfarenhet av och det ses också som en av partiets styrkor.

Däremot är ryktena om att SFP skulle godkänna vård- och landskapsreformen om Vasa centralsjukhus skulle få fulljour och om den nya läkarhelikoptern skulle stationeras i Vasa helt befängda. Det här är inte något som SFP fört fram, utan har hittats på av personer helt utanför vårt parti. SFP har gång på gång påpekat en mängd olika brister när det kommer till vård- och landskapsreformen och det står vi stadigt fast vid. Att avvisa statsministern utan diskussion kan knappast ses varken som konstruktivt eller förnuftigt för ett parti som vill påverka. Från barrikaderna kan man nog ropa, men påverka gör man inte.

Då Sipilä uttryckte att han hoppas att de ”ansvarsfulla oppositionspartierna” allvarligt skulle fundera på om de kunde stöda vård- och landskapsreformen, gick blickarna direkt till  SFP. Det här berättar ganska mycket om hur både svensk- och finskspråkiga mediehus och andra partier uppfattar SFP:s politik. Ansvarsfull, tillförlitlig och konstruktiv.

Vårt rättesnöre är att alltid föra fram en trovärdig, realistisk och genomtänkt politik som håller också då det stormar. Populistiska uttalanden i stil med det man hörde i årets första maj-tal är inget vi sysslar med. Vi står för det vi säger och ansvarar för det vi gör. Både före, under och efter olika val.

 

Sandra Bergqvist

Vice ordförande, SFP

Sandra Bergqvist