Bergqvist: Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on päästävä vauhtiin ja saatava tukea!

03.06.2021 klo 13:38
– Moni meistä odottaa pääsevänsä taas käymään teatterissa, konserteissa ja erilaisissa tapahtumissa. Mutta jotta voimme osallistua näihin tapahtumiin, tarvitsemme ammattilaisia, jotka työskentelevät niiden toteuttamiseksi. Jotta kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattitaitoa ei menetettäisi, alan on nyt saatava tukea.

Tämän kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) korosti kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoituksessa Eduskuntatalon edessä torstaina. Bergqvist ymmärtää alan huolenaiheet ja toivoo, että toiminta saataisiin taas vauhtiin mahdollisimman pian.

– Rajoitukset ovat poikkeus, eikä niitä voida enää perustella samalla tavalla ihmisten elämän ja terveyden turvaamisella, koska yli puolet suomalaisista on jo rokotettu. Nyt on korkea aika kuunnella alan avunhuutoa ja tukea kulttuuria, Bergqvist sanoo. 

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala vaatii myös parempia olosuhteita alalle, parempaa sosiaaliturvaa ja freelancereiden aseman turvaamista. 

– Ongelmana on, että monet ihmiset pitävät kulttuurityön harrastuksena eikä ammattina. Ammattinsa harjoittaminen on perusoikeus ja tämä koskee myös koko kulttuuri- ja tapahtuma-alan, Bergqvist sanoo. 

Sandra Bergqvist