Bergqvist haluaa nähdä nuorten työsetelin, starttirahaa ja työttömyyskorvauksen, josta tulee täydennyskoulutustukea

29.05.2021 klo 13:33
Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist (RKP) peräänkuulutti vähemmän rajoituksia ja uusia työllistämistoimenpiteitä maan talouden elvyttämiseksi.

– Rajoitukset ovat poikkeus, eikä niitä voida enää perustella samalla tavalla ihmisten elämän ja terveyden turvaamisella, koska yli puolet suomalaisista on jo rokotettu. Itse asiassa rajoitukset ovat tällä hetkellä suurin uhka ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille, Bergqvist sanoo.

Bergqvist peräänkuuluttaa myös kolmea uutta ohjelmaa saadakseen suomalaiset takaisin töihin nopeasti. Ensimmäinen olisi nuorten työseteli, joka vapauttaa työnantajan työnantajamaksuista. Toinen olisi starttirahaan perustuva järjestelmä vasta perustetuille yrityksille, jotka keskittyvät koronapandemiajälkeiseen yhteiskuntaan. Kolmanneksi esimerkiksi Bergqvist haluaa kehittää työttömyyskorvausjärjestelmää niin, että jos uuttaa työtä ei löydy 6 kuukauden sisällä työttömyyskorvaus voidaan muuttaa täydennyskoulutustueksi. Tuen suuruus pysyisi samalla tasolla täydennyskoulutusjakson aikana. Muissa tapauksissa tukitaso laskisi. 

– Uudet ajat vaativat uusia tapoja. Tarvitsemme joustavia järjestelmiä, jotka kannustavat työntekoon ja jatkokoulutukseen, jotta työvoima ja työpaikat kohtaavat paremmin, Bergqvist sanoo.

Sandra Bergqvist