Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

03.05.2021 klo 15:25
Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist, asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten toukokuun puoluekokouksessa. Bergqvist on toiminut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2017.

 

– Tarvitsemme merkittäviä toimenpiteitä päästäksemme koronapandemian aiheuttamasta kriisistä. Tarvitsemme suotuisan työllisyyspolitiikan, jossa työnteko aina on kannattavaa, ja jossa monimuotoista apua ja tukea on tarjolla niille, jotka sitä tarvitsevat, Bergqvist sanoo. 

Bergqvistin mielestä on huolestuttavaa, että flirttailu oikeistopopulismin kanssa on yleistymässä, ja että moni asettaa oman etunsa yhteiskunnan parhaan edelle. Koronavuoden aikana puolueiden arvot ovat joutunut koetukselle, ja moni puolue on todellakin horjunut.

– Olen ylpeä ja onnellinen siitä, että RKP edelleen edustaa vakautta, pragmaattisuutta ja kokonaisvaltaista näkemystä, jossa perusoikeudet, ihmisten yhtäläinen arvo ja liberaalit arvot toimivat ohjenuorana. Tätä Suomi tarvitsee juuri nyt, ja tämän eteen haluan tehdä työtä, Bergqvist sanoo. 

Bergqvist valittiin kansanedustajaksi Varsinais-Suomesta huhtikuussa 2019. RKP:n puoluekokous pidetään tänä vuonna etänä 29.-30. toukokuuta.

Sandra Bergqvist